Kaltura: Streaming de vídeo

L'eina d'emmagatzemament i de reproducció en línia (o streaming) de vídeos i àudios del campus virtual UdL s'anomena Kaltura

NOTA: En aquests moments les dues eines principals de gestió de continguts de Kaltura ("My Media" i "Media Gallery") no es troben visibles per defecte als espais del campus virtual UdL, però l'eina My Media es pot afegir seguint els passos que s'indiquen en aquest document, i Media Gallery es pot activar des de la configuració de l'espai on vulgueu mostrar.

 

Ús de l'eina: "My Media" i "Media Gallery"

Si voleu aprofundir en l'ús de Kaltura i tenir més control sobre els vídeos o àudios que heu pujat a l'eina, aquí teniu informació més ampliada sobre cadascuna d'aquestes dues eines:

My Media

 

És una eina que el professorat pot afegir al seu espai personal del campus virtual, i que ofereix la possibilitat de pujar elements multimèdia i obtenir-ne el codi d'incrustació per compartir a altres llocs (com per exemple, a l'enunciat d'una activitat o d'una lliçó). En aquest espai es poden trobar tots els vídeos i àudios que heu pujat amb el vostre usuari.

Manual en PDF amb les indicacions d'utilització de My Media


Media Gallery

 

A les assignatures, es pot mostrar una sèrie de llistes de reproducció amb els elements multimèdia que es poden pujar des d'aquesta mateixa eina o que es poden seleccionar dels que ja teniu pujats a "My Media" al vostre espai personal, de manera que els participants de l'espai hi poden accedir.

Manual en PDF amb les indicacions d'utilització de Media Gallery

 


 

Si no voleu activar les eines de Kaltura però voleu fer-ne anar la funcionalitat bàsica, el que sí que ja està disponible per defecte al campus és la possibilitat de pujar un arxiu i mostrar-lo inserit en l'enunciat d'una activitat, lliçó, missatge del fòrum, o a qualsevol altre lloc del campus virtual on tingueu l'editor de texte HTML disponible. Per fer-ho, cal seguir aquests 3 passos:

Com penjar i inserir vídeo o àudio al campus virtual

  1. A l'editor HTML heu de buscar la icona de "Kaltura", i clicar-la per obrir la finestra de l'eina.  2. Un cop oberta la finestra, podeu triar entre dos maneres de seleccionar el contingut a inserir:

    A) En cas que tingueu vídeos o àudios ja penjats, el podeu triar directament des del llistat.

    B) Podeu pujar un arxiu multimèdia nou i després inserir-lo.  3. Si heu triat l'opció B (Afegeix un element nou) us apareixerà una pantalla nova on caldrà seleccionar el fitxer a pujar i el nom i/o descripció que li voleu donar. Un cop configurat, fent clic a "Save and Embed" s'inserirà el vídeo.    IMPORTANT: L'eina pot tardar una bona estona en processar l'arxiu i cal esperar que la barra de color blau clar de la part superior de la finestra de Kaltura hagi arribat al 100%, moment en que la finestra es tancarà sola i veureu el nou contingut a l'editor de SAKAI.

Videotutorial

 

Taller d'ús avançat