Kaltura: Streaming de vídeo

L'eina d'emmagatzemament i de reproducció en línea (o streaming) de vídeos i àudios del campus virtual UdL s'anomena Kaltura

NOTA: En aquests moments les dues eines principals de gestió de continguts de Kaltura ("My Media" i "Media Gallery") no es troben visibles per defecte als espais del campus virtual UdL, però l'eina My Media es pot afegir seguint els passos que s'indiquen en aquest document, i Media Gallery es pot activar des de la configuració de l'espai on vulgueu mostrar.

Si no voleu activar les eines de Kaltura però voleu fer-ne anar la funcionalitat bàsica, el que sí que ja està disponible per defecte al campus és la possibilitat de pujar un arxiu i mostrar-lo inserit en l'enunciat d'una activitat, lliçó, missatge del fòrum, o a qualsevol altre lloc del campus virtual on tingueu l'editor de texte HTML disponible. Per fer-ho, cal seguir aquests 3 passos:

Com penjar i inserir vídeo o àudio al campus virtual

  1. A l'editor HTML heu de buscar la icona de "Kaltura", i clicar-la per obrir la finestra de l'eina.  2. Un cop oberta la finestra, podeu triar entre dos maneres de seleccionar el contingut a inserir:

    A) En cas que tingueu vídeos o àudios ja penjats, el podeu triar directament des del llistat.

    B) Podeu pujar un arxiu multimèdia nou i després inserir-lo.  3. Si heu triat l'opció B (Afegeix un element nou) us apareixerà una pantalla nova on caldrà seleccionar el fitxer a pujar i el nom i/o descripció que li voleu donar. Un cop configurat, fent clic a "Save and Embed" s'inserirà el vídeo.    IMPORTANT: L'eina pot tardar una bona estona en processar l'arxiu i cal esperar que la barra de color blau clar de la part superior de la finestra de Kaltura hagi arribat al 100%, moment en que la finestra es tancarà sola i veureu el nou contingut a l'editor de SAKAI.

Videotutorial

 


 

Ús ampliat de l'eina: "My Media" i "Media Gallery"

Si voleu aprofundir en l'ús de Kaltura i tenir més control sobre els vídeos o àudios que heu pujat a l'eina, aquí teniu informació més ampliada sobre cadascuna d'aquestes dues eines:

My Media

 

És una eina que el professorat pot sol·licitar que s'afegeixi al seu espai personal del campus virtual, i que ofereix la possibilitat de pujar elements multimèdia i obtenir-ne el codi d'incrustació per compartir a altres llocs (com per exemple, a l'enunciat d'una activitat o d'una lliçó). En aquest espai es poden trobar tots els vídeos i àudios que heu pujat amb el vostre usuari.

Manual en PDF amb les indicacions d'utilització de My Media


Media Gallery

 

A les assignatures, es pot mostrar una sèrie de llistes de reproducció amb els elements multimèdia que es poden pujar des d'aquesta mateixa eina o que es poden seleccionar dels que ja teniu pujats a "My Media" al vostre espai personal, de manera que els participants de l'espai hi poden accedir.

Manual en PDF amb les indicacions d'utilització de Media Gallery