Eina de detecció de plagi

La Universitat de Lleida disposa d'una eina integrada al campus virtual que permet analitzar documents i saber el percentatge de similitud amb treballs ja publicats.

La podeu trobar a l’espai “Activitats”; quan es crea una activitat nova hi ha l’opció d’utilitzar aquesta eina clicant a:

  • Eina de Detecció de Plagi

                   Usa l’eina

Fent clic a la icona superior de PDF podeu descarregar-vos un document amb ajuda sobre l'informe que genera l'eina.

Com utilitzar l'eina des de fora del campus virtual UdL

Hi ha l'opció d'utilitzar l'eina a nivell extern des de la web d'Ouriginal.

Un cop hagueu accedit a la web heu de triar la Universitat de Lleida al llistat desplegable de la dreta i clicar a "Inicia sessió amb Single sing-on" per poder introduir l'usuari i contrasenya UdL.

La primera vegada que s'hi accedeix l'eina demana que s'acceptin les condicions d'ús de l'Ouriginal. A més, s'ha de configurar l'adreça de correu electrònic escrivint únicament el nom i cognom.

A continuació s'obrirà una pantalla en la qual a dalt a la dreta podem veure l'opció de "Carrega documents" on es poden pujar els documents a analitzar. El següent pas és escollir el nostre correu del desplegable que hi ha just a sobre d'"Adreça d'anàlisis", clicar una mica més avall i adjuntar el document. Un cop fet cal clicar a "Envia".

L'anàlisi no és immediat. Al correu UdL ens arribarà l'avís que ja està fet l'anàlisi i a partir d'aquell moment estarà disponible a la pantalla inicial d'Ouriginal.

En cas de dubte, podeu consultar les Guies i tutorials oficials

infografia_urkund